k

    KDO JSME A JAK TO CELÉ ZAČALO?

    Jsme malá rodinná firma a vyrábíme široký sortiment poctivých ořechových past a slazených krémů.
    Na začátku byl první maličkatý mlýnek, který jsme si pořídili na výrobu arašídového másla. Zprvu jsme zásobovali delikátními ořechovými pastami rodinu a kamarády, ale zájemců přibývalo, a tak jsme se v roce 2016 rozhodli z toho udělat podnik. Pořídili jsme si mnohem větší mlýn, udělali e-shop a začali jsme prodávat v obchodech. Nyní máme mlýnů sedm a každým rokem jich přibývá :)

    TECHNOLOGIE Z DOBY KAMENNÉ

    Naše ořechové pasty se trochu liší od běžných ořechových másel svojí jemnou konzistencí. Za to vděčí pradávné technologii mletí kamennými mlýny. Je to pomalý způsob mletí, při kterém nevzniká tolik tepla jako u moderních strojů a teplota při zpracování nepřekračuje 40 °C. To dodává naším pastám výjimečný charakter a konzistenci. Navíc díky svojí jemnosti naleznou široké uplatnění v kuchyni, kde je lze používat do krémů, zmrzlin, omáček, smoothie a všude tam, kde by kousky ořechů vadily.

    ZODPOVĚDNÁ VÝROBA

    Všechny naše výrobky jsou čistě přírodní a neobsahují žádnou potravinářskou chemii, umělá sladidla ani palmový olej. Používáme pouze rostlinné ingredience, a tak jsou naše výrobky vhodné pro vegany. Středobodem všeho je pro nás kvalita surovin, protože bez kvalitních surovin kvalitní ořechovou pastu nejde udělat, a tak pro Vás vybíráme to nejlepší od českých dodavatelů.
    K výrobě našich slazených krémů používáme řepný cukr z lokálních zdrojů. Je to kvůli tomu, že třtinový nebo kokosový cukr se dováží z tropických zemí a přitom je z výživového hlediska stejný jako řepný. Podstatný rozdíl je však v ohromném množství ropy, které spálí nákladní lodě dovážející třtinový cukr ze zámoří.

    M